اختلالات در کودکان انواع مختلف دارد که بر اساس نوع آن می تواند قبل یا در سالهای اولیه مدرسه تشخیص داده شود.
اختلال هایی چون بیشفعالی و اوتیسم، اختلال اضطرابی مانند اضطراب جدایی و ترس، اختلال خلقی مانند افسردگی، اختلال گفتاری از قبیل لکنت زبان و اختلال آوایی و اختلال یادگیری که بیشتر در سنین مدرسه و توسط معلم کودک قابل تشخیص هستند و مشکلات رفتاری از جمله پرخاشگری، ناخن جویدن ،شب ادراری و کابوسهای شبانه که در دوران کودکی و سنین پیش از مدرسه قابل مشاهده و تشخیص می باشند.
در اینجا ما به یکی از انواع این اختلالات در کودکان که همان اختلال یادگیری است خواهیم پرداخت.
انواع اختلال یادگیری در کودکان:
وقتی شما به فرزند چهارساله خود دستوری می دهید و کودک از شما میخواهد که یه بار دیگه تکرار کنید و یا دستور شما رو فراموش میکند
این یعنی ممکن است فرزند شما مشکل حافظه شنیداری داشته باشد .
وقتی فرزندشما دربیان کلمات چند بخشی مشکل دارد و کلمات را شکسته و یا جابجا بیان می کند این یعنی درحافظه و توالی شنیداری مشکل دارد .
وقتی توجه فرزند شما کوتاه، سطحی و گذراست ، این یعنی درآینده ممکن است او دچاراختلال یادگیری شود .
زمانی که کودک شما نمیتواند لی لی کند یا تعادلش را حفظ کند، وقتی نمیتواند مهرە ها را نخ کند یا بند کفشش را ببندد ،گاهی از دست چپ و گاهی از دست راست استفادە میکند (برتری طرفی او تثبیت نشده است،) این یعنی در آینده ممکن است فرزندشما دچار اختلال یادگیری شود .
وقتی فرزندشما ۵ ساله است اما هنوز دارای مشکل گفتاری است و جملات او متناسب با سن او نیست، این یعنی ممکن است فرزند شما دچار اختلال یادگیری باشد.
دلایل ابتلا کودک به اختلال یادگیری پیش از تولد
اختلالات در ترشحات داخلی بدن مادر،، عدم تناسب نوع خون مادر با جنین، قرار گرفتن در برابر اشعه، استفاده از دارو و....
دلایل ابتلا کودک به اختلال یادگیری در زمان تولد:
کم وزنی کودک،آسیب وارده به سر،آمدن جفت پیش از نوزاد، تولد با پا و موارد دیگر
دلایل ابتلا کودک به اختلال یادگیری پس از تولد:
مسمومیت با سرب ،نارساییهای تغذیه ای و عوامل محیطی
آیا اختلال یادگیری در کودکان قابل درمان است؟
اختلال یادگیری اختلالی دائمی است، اما با تشخیص و مداخله به موقع میتوان مهارت های کودک را به سطحی رساند تا این کودکان نیز مانند سایر افراد زندگی طبیعی داشته باشد. با امکانات امروزه میتوان کودکان در معرض خطر ابتلا به یادگیری را در دوران پیش از دبستان شناسایی کرد و شاید بتوان گفت که میتوان این اختلال را به طور کامل درمان نمود.
سخن پایانی :بنابراین یه ارزیابی دقیق از وضعیت گفتاری، دقت بینایی، دقت شنیداری، حافظه و توالی شنیداری، حافظه بینایی، مهارت های حرکتی کودک و .... بسیار ضروری است.
در هرسنی که تشخیص دادید فرزندتان نسبت به هم سالان خود ضعیف تر است توصیه می شود حتما به پزشک مراجعه نمایید.