برای مشاهده لیست مهدکودک ها روی منطقه کلیک کنید

چگونه قدردانی را به کودکم آموزش دهم؟

کودک آیینه تمام نمای والدین می باشد پس وقتی شما از کسی هدیه ای دریافت میکنید و احساسات خود را در قالب قدردانی بیان می کنید او نیز شما را الگوی خود قرار خواهد داد.

از کودک خود قدردانی کنید.

 پیرل سیمونز مختصص آموزش های اجتماعی و ارتباطی می گوید : بگذارید مثالی برای شما بزنم. وقتی شما از کسی هدیه ای دریافت می کنید احساسات خود را در قالب تقدیر و تشکر بیان می کنید. پس  اگر مثلاً کودکتان برای شما نقاشی کشید از او قدردانی کنید. به او آموزش دهید از شما یا دیگران تشکر کند ( و جملاتی راجع به تشکر کردن بنویسد) یا وقتی مؤدبانه رفتار می کند او را تحسین کنید. در عوض وقتی رفتار خوبی ندارد به او تذکر بدهید .وقتی از اقوام و خویشاوندان هدیه ای دریافت می کند و بلافاصله تشکر می کند به او بگویید این رفتارش بسیار مورد پسند شما واقع شده است. این نشانه بلوغ و رشد اجتماعی فرزند شماست. ذکر این نکته ضروری است که موعظه کردن کودکان در این سنین جواب نمی دهد. جملاتی نظیر " شما باید از همه چیز قدردانی کنی" تأثیر خوبی

ندارد.

برای هدیه کودک خود ارزش قائل شوید.

 یکی دیگر از روش های خوب قدردانی این است که برای هدیه کودک خود ارزش قائل شوید (هدیه را در نظر او کم اهمیت جلوه ندهید). ممکن است بخواهید با تهیه اسباب بازی یا اشیایی که دوست دارد حس رضایت  و قدردانی را در او تقویت کنید اما به یاد داشته باشید زیاده روی در این کار موجب خواهد شد کمتر نسبت به داشته های خود قدردان باشد .

برای مثال وقتی روز تولد کودک شما فرا می رسد به جای خریدن تعداد زیادی اسباب بازی، به او یک یا دو اسباب بازی هدیه بدهید، یا می توانید از هدایای ارزان تری استفاده کنید.

آنچه کودکان نیاز دارند و بیشتر به خاطر آن از والدینشان قدردانی می کنند وقتی است که با هم صرف می کنند


چگونه قدردانی را به کودکم آموزش دهم؟                                            

                                

 کمک به خیریه ها سبب افزایش حس رضایت و قدردانی در کودک می شود.

 اگر به کودک خود کمک پول تو جیبی می دهید اجازه دهید خودش مسئولیت خرید اسباب بازی های مورد علاقه اش را به عهده داشته باشد. در این صورت کودک شما قدرت انتخاب بیشتری برای خرید پیدا خواهد کرد و پولش را بهتر مدیریت می کند. شما حتی ممکن است سهمی برای کمک به خیریه ها در کمک خرجی او در نظر بگیرید. این روش خوبی برای آموزش قدردانی به کودکان است تا آنها متوجه شوند چه قدر نسبت به دیگران خوشبخت ترند و به آنها کمک می کند نسبت به آنچه دارند احساس رضایت داشته باشند .

داشته هایش را به او یادآوری کنید:

اگر کودکتان از چیزی گله یا شکایت می کند، به احساسات او توجه کرده و به حرف‌هایش به دقت گوش کنید و بعد به او کمک کنید تا بتواند احساسش را تغییر دهد و از حس شکایت به حس تشکر و قدردانی برسد .

به عنوان مثال اگر کودکتان از این ‌که دوستش اسباب بازیهای بیشتر و بهتری دارد گله میکند به او یادآوری کنید که تو نیز اسباب بازیهای زیادی داری. یا اگر او از اینکه هر روز باید به مدرسه برود شکایت کرد به او بگویید که کودکان زیادی در دنیا وجود دارند که آروز دارند به مدرسه بروند اما نمی‌توانند. این کار باعث می‌شود او جور دیگری به قضایا نگاه کند .

ترجمه اختصاصی از وب سایت باکودک

منبع: babycenter.com



•  آیا داشتن دوست خیالی برای کودکان طبیعی است؟

• چگونه در دوران بلوغ به فرزندم کمک کنم؟

•  تربیت کودک حرف شنو


   
2654 | 29 خرداد 1397
نظر شما ثبت شد و با تایید مدیر منتشر خواهد شد.
امکان ارسال پیام در حال حاضر وجود ندارد.