آیا شما هم وقتی کودکتان در خواب است دست و پای او را اندازه می گیرید و آرزو می کنید که هر شب رشد کودک بیشتر شود؟
میزان سرعت رشد کودک در سال اول تولد و در دوران بلوغ بیش از زمان های دیگری در هر فرد است. در هر دو این بازه زمانی
یک رشد زیاد در بدن انسان ایجاد می شود. رشد در زمان های دیگر نیز انجام می شود ولی میزان و شدت آن در این دو بازه زمانی بیشتر به چشم می آید .
رشد کودک چگونه اتفاق می افتد؟
از سن 2 الی 4 سالگی کودک به ازای هر سال 2 الی 3 اینچ ( 5 تا 7.5 سانتی متر ) رشد قد ،حداکثر 2 کیلوگرم افزایش وزن خواهد داشت. البته تا سن 3 سالگی بیشترین رشد کودک در بدن و پا انجام می شود. در این دوران مناسب است که کودک شما تحت نظر پزشک قرار داشته باشد تا دکتر با استفاده از نمودار رشد بتواند تحلیل مناسبی از متناسب بودن رشد قد و وزن کودک شما داشته باشد .
پزشکان بعد از 2 سالگی شاخص توده بدنی را بررسی می کنند تا از میزان چاقی اطلاع پیدا کنند. میزان چربی بدن کودک از سن 1 الی 5 سالگی کاهش پیدا کرده و اکثر کودک ها در این سن لاغر و عضلانی هستند .
رشد کودک معمولاً پایدار و منظم نیست و در بازه های زمانی متفاوت است.
برخی از نشانه های رشد کودک به صورت زیر است :
1- کودک شما بیشتر گرسنه می شود و زمان بیشتری را صرف غذا خوردن می کند .
-2 کودک شما خواب روزانه بیشتری دارد و یا در شب نیز بیشتر و طولانی تر از حد معمول می خوابد .
3- کودک شما بیشتر بی قراری می کند و به شما آویزان می شود و این در حالی است که دلیل این امر بیماری کودک نیست .
بهتر است زیاد درگیر رشد کودک در کوتاه مدت نشویم و به خاطر داشته باشیم که مقوله رشد به عوامل بسیار زیادی بستگی دارد و در طول یک بازه زمانی بلند مدت می توان نتیجه گیری کرد که رشد کودک چگونه بوده است. معمولاً والدین میزان رشد را از کوچک شدن لباس های کودک متوجه می شوند. زمانی که باید در یک سال به دلیل کوچک شدن لباس چندین لباس جدید برای کودک خریداری کنند .
در مورد درد رشد کودک چه می دانید؟ !
دردهای کودک در حال رشد مانند درد در قسمت پا، زانو و ران هنوز هم بحث برانگیز بوده و علم پزشکی نتوانسته دلیل این گونه دردها را رشد کودک معرفی کند. ممکن است این دردها به دلیل فعالیت زیاد کودک در سن 3 الی 5 سالگی ایجاد شده و موجب گرفتگی و اسپاسم عضلات شود. معمولاً این گونه دردها با استراحت و خواب کافی از بین می رود ولی در صورتی که کودک احساس بی قراری کرد می توان با ماساژ، حرکات کششی ملایم و آب گرم و در نهایت با قرص استامینوفن درد کودک را کاهش داد. در صورتی که کودک شما مدت زیادی درد دارد و نتوانستید با استفاده از راه های گفته شده درد او را کم کنید حتماً به پزشک مراجعه کنید تا بتواند علت درد که معمولاً آرتروز، اختلالات روماتولوژی، عفونت، شکستگی و سایر مشکلات می باشد را تشخیص داده و نسبت به درمان اقدام کند .
رشد کودک تابعی از روابط عاطفی اوست
دیر راه افتادن کودک رابطه ای با بهره هوشی او ندارد