سلول های بنیادی، سلول هایی با توانایی تقسیم بالا می باشند. سلولهای بنیادی را میتوان از مغز استخوان و بند ناف نوزاد به دست آورد. به تازگی، دانشمندان به وجود سلولهای بنیادی در دندانهای کودکان و مایع آمنیوتیک، (مایعی که کودک به دنیا نیامده را در بر میگیرد) ، نیز پی بردهاند.
مزایای استفاده از سلولهای بنیادی بند ناف نسبت به مغز استخوان:
سلولهای بنیادی در انسان معمولا از نمونههای مغز استخوان لگن و یا از استخوانهای درشت نی و ران بدست می آیند .تهاجمی بودن روش نمونهگیری، دردناک بودن، میزان بالای آلودگی ویروسی، کاهش قابل ملاحظه در تعداد سلولها و ظرفیت تکثیر و تمایز آنها با پیشرفت سن، پتانسیل مهار ایمنی کمتر از معایب سلولهای بنیادی مغز استخوان نسبت به بند ناف نوزاد است.
بند ناف نوزاد زباله ای که 80 بیماری را درمان می کند!
پس از تولد نوزاد، خون باقی مانده در بند ناف و جفت متاسفانه به عنوان زباله بیولوژیک دور ریخته می شوند. اما بهتر است بدانیم با انجماد خون بند ناف نوزاد و نگهداری آن امروزه می توان بیش از ۸۰ نوع بیماری از جمله سرطان خون، تالاسمی، کم خونیهای مادرزادی و یا نقص سیستم ایمنی را درمان کرد.
نمونه های فریز شده تا چه مدت قابل نگهداری می باشند؟
ذخیره سازی بافت بند ناف، در حال حاضر در بسیاری از بانک های خون بند ناف دنیا از جمله ایران در کنار ذخیره سازی سلول های آن امکان پذیر می باشد. براساس یافتههای علمی و با توجه به نمونههای ذخیره شده در بانکهای خون بند ناف از بدو تاسیس تا کنون مشخص گردیده که امکان استفاده از نمونه ها تا 28 سال هم بر اساس استانداردهای فعلی وجود دارد.
منبع: بانک خون رویان https://www.rsct.ir