اسباب بازي به نام "حلقه هوش" وجود دارد كه يكي از مفيد ترين اسباب بازي هاست ؛ يك مخروط و چند حلقه از بزرگ به كوچك روي آن قرار مي گيرد . طبق تحقيقي كه استاد سلطانی به مدت 15 سال بر روي اين وسيله انجام داده اند ، این بازی بيش از يكصد تجربه براي كودك به همراه دارد . وقتي كودك با اين وسيله بازي مي كند يكصد بار با اين وسيله تجربه و كشف مي كند و ابداع مي كند و به رضايتمندی مي رسد و رشد مي كند .
ممكن است حلقه ها را در مخروط نيندازد ؛ النگو كند ، قِل دهد ، سوت بزند ، تفاوت رنگها را تجربه كند و دائم كشف تازه با اين وسيله كند . به والدين توصیه می شود آن را خوب بشويند و در اختيار كودك بگذارند . به او ياد ندهند ؛ اما والدين عجول و جوان و بي حوصله بدون اهميت به اين توصیه كاملاً سعي در ياد دادن به كودك مي كنند و با تمام دقت از اول سعي مي كنند كه كودكشان حلقه ها را به ترتيب در مخروط بگذارد .
محروم كردن كودك از بیش از صد نوع تجربه و كسب احساس خوشايند و رشد
◀ حلقه هوش يك نتيجه دارد ( از بزرگ به كوچك چيدن ) ولي این تمام فرآيندش نيست .
فرآيند آن براي كودك ممكن است حتي تا سه سال طول بكشد تا کودک به نتيجه برسد و در بعضي موارد بعد از سه سال هم ممكن است كودك به نتيجه به ترتيب چيدن نرسد ؛ اما در فرآيند آن صدها تجربه كسب كند .
وقتي ما خودمان به كودك آموزش دهيم كه حلقه ها را به ترتيب بچيند و بعد هم با افتخار او را تشويق كنيم و دست بزنيم ، كودكی که به توجه نياز دارد شرطي شده، تكرار مي كند ، حفظ مي كند و اطلاعات را به محفوظات می برد و انباشت می كند و ممكن است تند و تند هم حلقه ها را بچيند و از بزرگتر ها به خصوص مهمان ها جلب توجه كند ولي حاصل آن چيست ؟ بازی مخرب و احساس ناخوشايند و شرطی شدن كودك . در صورتي كه در ظاهر فكر می كنيم كه او در حال رشد ذهنی است .
⏪اين مسائل همه به اين دليل است كه ما فقط به نتيجه فكر كرديم و اجازه نداديم كودك از فرآيند بازي لذت ببرد . به او ياد داديم كه فقط به نتيجه فكر كن .
توسط رضوان صداقت در تاریخ 1399/6/22 3:38
عالی بود.ممنونم از استاد بزرگوار