برای مشاهده لیست مهدکودک ها روی منطقه کلیک کنید

از عصبی شدن کودکتان جلوگیری کنید!

در این مقاله به چندین رفتار اضطرابی و روش درمان آنها در کودکان اشاره شده است
کودکي دارم که روان‌شناس گفته به اضطراب مبتلاست و مرتب خود را مي‌خاراند با او چه کنم ؟
اصطلاحي داريم به نام خارش با زمينه اضطرابي؛ يعني افراد از روي اضطراب پوستشان را مي‌خارانند و ادعا مي‌کنند که پوستشان خارش دارد. در اين افراد بايد پوست مرطوب نگه‌ داشته شود. از صابونهاي کرم‌ دار استفاده کنند و به کمک داروهاي ضدخارش به شرطي که تداخل اثر با داروهاي زمينه‌اي نداشته باشد، مشکل را برطرف کنند. در صورتي که پوست زخم شده باشد، مي‌توان از زينک اکسايد هم استفاده کرد. سعي کنيد مدام حواسش را پرت کنيد و پوست را چرب نگه داريد.
 کودکم موي سر، ابرو و مژه‌اش را مي‌کند. چه کنم؟

يک بيماري عصبي داريم به نام «تريکوتيلومانيا» که در افراد مبتلا به آن که موهايشان را مي‌کنند. ابتدا بايد زمينه اضطراب را از بين برد. موهايي که در اثر اين مشکل از بين مي‌روند، در ابتدا مجدد مي‌ رويند اما بعد از مدتي ريزش دائمي مي‌ شود. درمان دارويي براي اين افراد وجود ندارد ولي براي آنکه التهاب ناشي از کندن مو کاهش يابد، مي‌ توان از قطره بتامتازون براي سر استفاده کرد و براي مژه و ابرو در کودکان از پماد چشمي هيدروکورتيزون به‌ صورت موقتي کمک گرفت تا التهاب تا حدي کاهش يابد اما درمان اصلي کاهش اضطراب و استرس است. در اين ميان گاهي نه‌ تنها کودک بلکه افراد خانواده نيز بايد تحت مشاوره و درمان قرار بگيرند.
دخترم از صبح که چشم باز مي‌کند، شيئي را محکم در تمام طول روز در دستش نگه مي‌دارد. اين کار باعث تعريق زياد کف دست مي‌شود و من نگران قارچ پوستي و ايجاد زخم به واسطه فشردن بيش از حد جسم تيز در دستش هستم. او 4 ساله و مبتلا به اوتيسم است. وقتي آن را از دستش مي‌گيرم، جيغ مي‌زند و بي‌قرار مي‌شود. چه کنم؟
ابتدا بايد مطمئن شويم کف دست واقعا دچار قارچ شده است. گاهي در دست گرفتن طولاني‌ مدت يک شيء باعث مي‌ شود پوست به آن ماده حساسيت نشان دهد. فشار و تعريق نيز باعث تشديد اثر مواد حساسيت‌ زا مي‌ شود. توصيه مي‌ کنم براي دخترتان اول آزمايش قارچ بدهيد و اگر جواب مثبت بود، درمان‌ هاي لازم قارچ را دريافت کند در غير اين صورت به فکر درمان اگزما باشيد. در مورد زخم‌ ها نيز بايد ديد عمق‌ آنها چقدر است. گاهي ترکهاي کم‌ عمقي در اثر حساسيت در کف دست ايجاد مي‌ شود. اگر زخمها عميق باشد، حتما بايد کف دست را ضدعفوني و از کرم زينک‌ اکسايد استفاده کرد اما اگر مشکل آلرژي باشد، معمولا کرم‌ هاي استروئيدي ضعيف و بتامتازون تجويز مي‌ شود. براي کم شدن تعريق نيز میتوان از ترکيبهاي آلومينيوم فلورايد استفاده کرد.
کودکي دارم که 5 ساله است و مبتلا به اوتيسم خفيف. او درمان شده اما مرتب لبهايش را به دهان میبرد و شکل خاصي به لبش میدهد. پوست لب‌هايش خشک و پر ترک شده است.
اين عادت رفتاري اشتباه باعث اگزماي ناشي از ليسيدن در اين کودک شده است. بايد تلاش کنيد اين عادت را از سر کودک بيندازيد. براي بهبود وضعيت لب میتوان از کرمهاي نرم‌ کننده مثل اوسرين يا وازلين يا کرمهاي لب آماده استفاده کرد. اين کرمها را بايد مرتب در طول روز به لب زد اما اگر امکان اين کار وجود نداشت، بايد شبها که کودک خواب است، اين کار را انجام داد.
 کودکي دارم که مرتب بازويش را مي‌ مکد و اين کار باعث ايجاد کبودیهاي کوچک و بزرگ در سطح پوستش شده است.
متاسفانه تا از نظر رواني مشکل او درمان نشود، مشکل کبودي‌ ها پابرجاست، چون هر کبودي حدود يک هفته طول مي‌ کشد که از بين برود و گرچه درما‌نهاي سطحي براي رفع کبودي مثل استفاده از کمپرس يخ يا کرمهاي حاوي ويتامين K وجود دارد اما درمان علامتي است و اساسي نيست. مگر چند بار در روز میتوانيد کمپرس استفاده کنيد؟ اين کودک بيش از درمان زمينه‌اي به رفتار درماني نياز دارد تا عادتش را سريع ترک کند.

 

1545 | 25 شهریور 1393
نظر شما ثبت شد و با تایید مدیر منتشر خواهد شد.
امکان ارسال پیام در حال حاضر وجود ندارد.