عوارض مهم فيلم هاي ترسناک ايجاد اضطراب است. اين گونه فيلم ها باعث برانگيختن برخي واکنش هاي اضطرابي در افراد مي شود و در کساني که مستعد اضطراب هستند، شاهد اضطراب طولاني مدتي خواهيم بود. وقتي ميترسيم، هورمون آدرنالين در بدن ترشح ميشود و اين حالت براي کساني که دنبال هيجان هستند بسيار لذتبخش است.
مشکل بعدي ديگر فیلم های ترسناک بيخوابي است. بعد از تماشاي فيلم به دليل ديدن اتفاقات مهيج و در عين حال ترسناک فرد ممکن است همان شب يا چند شب بعد بر اثر ترس و اضطراب دچار بيخوابي شود. اين موضوع سلامت جسمي افراد را به خطر مياندازد اما تماشاي اينگونه فيلمها روي الگوي خواب کودکان تاثير بدي ميگذارد و با ايجاد اختلال در خواب، تاثير مستقيمي روي رشد شان ميگذارد.
فيلم هاي ترسناک در روحيه بچه ها چه تاثيري مي گذارند؟
الگوپذیری نامناسب: متاسفانه کودکان زير 10 سالي که شاهد اينگونه فيلم ها هستند با خطرات جدي روبرو هستند چون کودکان در اين رده سني قادر به درک معاني منتقل شده در فيلم نيستند. علاوه بر اين کودکان دنبال الگوپذيري هستند و وقتي با چنين صحنه هاي مهيجي روبرو مي شوند رفتار قهرمانان فيلم را الگوبرداري مي کنند و در زندگي روزمره خود به کار ميگيرند. در واقع نوعي کپي برداري از رفتار قهرمانان فرضي خود انجام ميدهند.
چاقی و اضافه وزن : برخي کودکان ممکن است شخصيتهاي تخيلي و فرضي داخل فيلم ها را به صورت توهمي در زندگي شان ببينند و تظاهر به داشتن ارتباط با آنها کنند. موضوع مهمتر که حتي در مورد بزرگسالان نيز وجود دارد عدم کنترل روي خوراکي و تنقلاتي است که هنگام ديدن فيلم به وجود ميآيد. هنگام تماشاي صحنه هاي مهيج کودک ناخودآگاه به خوراکي پناه ميبرد و چون با هيجان چيزي ميخورد کنترلي روي خوراکش ندارد. اين موضوع باعث چاقي و اضافه وزن در کودکان ميشود.
البته تماشاي فيلم هاي ترسناک در تنهايي تاثير مخرب تري نسبت به تماشاي آن در جمع دارد. نه تنها در مورد فيلم هاي ترسناک بلکه در موارد ديگر نيز والدين هميشه بايد کنار کودک خود باشند و با او فيلم ها يا انيميشن هاي مورد علاقهاش را تماشا کنند. حتي برخي از انيميشن ها به توضيح والدين نياز دارد تا مفاهيم درست در ذهن کودک جا بيفتد.
توصيههاي سينمايي به والدين:
1) در انتخاب فيلم مناسب براي مشاهده کودکان در منزل بايد همانند مشاهده فيلم در سينما دقت به خرج داد.
2) اگر صحنه غيرمنتظره ترسناکي در فيلم وجود داشت بايد به کودک درباره آن توضيح داد. يکي از توضيحات ميتواند اين باشد که گرچه در فيلم هنرپيشهاي که مورد خشونت واقع شده کشته شده يا صدمه جدي به او وارد شده است اما در دنياي واقعي چنين نيست.
3) اگر فيلمي فرزند ما را ترساند بهتر است آن را خاموش کرده يا سالن سينما را ترک کنيم.
در نهایت یادمون باشه :در صورت مشاهده صحنه خشونتآميز بايد توضيح داد خشونت بهترين روش براي حل مشکلات نيست.