ورزش کودکان یکی از موثرترین عوامل تامین بهداشت و سلامت روانی آنها بوده و در مراحل مختلف زندگی کودک قابل اجراست. والدین دوست دارند فرزندانی نیرومند، خوش اخلاق و سالم و شاداب داشته باشند. بی شک رشد و نمو عضلات،استخوانها و تکامل سیستم عصبی مرکزی کودک ، ارتباطی نزدیک با فعالیتهای حرکتی او دارد. به طوریکه عدم فعالیت مناسب بدنی موجب به تعویق افتادن تکامل روانی و جسمانی کودک شده در حالیکه ورزش کودکان موجب میشود که خون بیشتری به اعضای مختلف بدن رسیده، اکسیژن و موادغذایی بیشتری جذب سلولها شود که این امر خود سبب رشد و تکامل کودک میشود.بازی و ورزش کودکان موجب افزایش اشتهای آنها شده و مقاومت بدن در مقابل بیماریهای گوناگون را نیز افزایش می دهد.
افزایش اعتماد به نفس با ورزش :
در ورزش کودکان برنامه ریزی طوری باید صورت گیرد تا همه ابعاد وجود یک کودک را دربرگیرد.به عبارت بهتر ،همان قدر که جسم او را قوی و نیرومند می سازد فکر و روحیه اش را نیز سلامتی ببخشد. برنامه ورزشی باید مطابق سن هرکودک طرح ریزی شده و با کارهایی که او دوست دارد همراه باشد.فعالیتها باید در حدود قدرت و توانایی کودک بوده ، به نحوی که او قادر به اجرای آنها باشد.انجام ورزش مناسب سبب افزایش اعتماد به نفس در کودک میشود.
جهت انجام فعالیتهای مناسب و ورزش کودکان می توانید به تدریج او را ازمحیط محدود و بسته خانه خارج کرده و به کودک این امکان را بدهید که در محیطی بزرگتر به جست و خیز و حرکت ادامه دهد.
بهتر است در محیط مهدکودک نیز ورزش کودکان جزیی از برنامه روزانه آنها باشد.برای رسیدن به این منظور حرکاتی برای کودکان طراحی و برنامه ریزی شده است که با نظارت مربی آنها میتوانند آن حرکات را انجام دهند که قطعا در سلامتی و رشد کمی و کیفی کودک بسیار موثر خواهد بود.
مواردی که مربیان و والدین از طریق ورزش کودکان به آنها می آموزند:
1- احترام گذاشتن به دیگران
2- فراگیری کار گروهی و همکاری در گروه از طریق ورزش کودکان
3- ایجاد روحیه ورزشکاری در کودک
4- تمرین رفتار مودبانه و عاقلانه
5- کمک به کودکان در کنترل یاس و پذیرش باخت
6- همکاری جایگزین رقابت شده و کودکان یاد میگیرند موفقیت فقط برنده شدن نیست
7- یادگیری و تمرین قوانین درهنگام ورزش کردن
8- پذیرش راهنمایی و آموزشهای مربی
9- احساس رضایت از خود
10- تجربه لذت و رضایت پس از کسب موفقیت
11- رشد عضلانی و رسیدن به تناسب اندام
12- شناسایی و کنار آمدن با احساسات خاص ازقبیل خشم،شادی ،غم و...
13- شناسایی الگوهای حرکتی بنیادی و در نهایت آگاهی از بدن
در مقاله بعدی به چگونگی انجام حرکات بدنی ،تمرینات مناسب برای ورزش کودکان و تقویت مهارتهای حرکتی کودکان در گروه سنی 5-6 سال خواهیم پرداخت.
• پنج راهکار برای اینکه کودکتان فعالیت بدنی داشته باشد - قسمت اول
• پنج راهکار برای اینکه کودکتان فعالیت بدنی داشته باشد. - قسمت دوم