خرمای رسیده حاوی پتاسیم بوده و پتاسیم برای کنترل اسهال بسیار مهم است.این میوه ملین است. به همین دلیل برای کسانیکه از یبوست رنج می برند بسیار مفید است. برای بهره بردن از خاصیت ملینی خرما، باید تعدادی از آن را از شب تا صبح در آب خیس کرده و صبح آن را به شکل شیره مصرف کنید. خرما دارای مقدار قابل توجهی ویتامین A و بتاکاروتن است، ویتامین A موجود در آن از بروز بیماری های عفونی پیشگیری می کند.
خرما و جلوگیری از فقر آهن:
این ماده مفید از فقر آهن پیشگیری میکند، خرما مقدار قابل توجهی فولات و یا همان اسیدفولیک به بدن میرساند که جهت خون رسانی برای بدن لازم است، هرچند که مقدار آهن خرما آنچنان زیاد نیست، اما برای خونسازی، بدن احتیاج به 3 مادهی مغذی فولات، آهن و ویتامین 12 B دارد که در غذاهای حیوانی یافت میشوند. پس برای این منظور بایستی از غذاهای متنوع استفاده کرد.
خرما به خاطر داشتن ویتامین A باعث تقویت مو و ناخن، تقویت قوه بینایی و رشد اندامها در اطفال و نوجوانان میشود. خرما به خاطر وجود ویتامینهای B برای نمو جنین ، سوخت و ساز مواد پروتئینی و جذب قندها و کبد یک میوه بسیار مؤثر است.
چند میان وعده سالم با خرما:
حریره خرما : میتوانید آن را بدون پوست و هسته در کره یا روغن تفت دهید تا نرم شود سپس آرد گندم پودر مغز بادام اضافه کنید و تفت بدید تا خوب مخلوط و خامی آرد از بین برود.
حلوای خرما : آرد تفت بدید تا خامی اون از بین بره سپس کره اضافه کنید و کمی تفت دهید خرما پوست کنده و له شده اضافه کنید.
توپک خرما : خرما بدون پوست تو کره تفت بدید که نرم شود سپس داخل پودر مغز بادام یا پودر نارگیل بغلطانید.